loader
Ceza Kesmek Kime Yarıyor?

Ceza Kesmek Kime Yarıyor?

Son yıllarda, kim kime,dum duma diye bir söz varya:bu uygulanıyor gibi geldi bana;bakıyorsunuz yirmi yıldır yönetimde olan AKP iktidarı kimsenin aklına gelmeyen taktiklerle karar alıyor, herşey alt üst oluyor!

Sonra halka şirin gözükmek için, market zincirlerine fiyatlar üzerinden ceza yazıyor.Bu marketlerin kimisinin 10 bin,bazısının 5 bin diğerinin 3-4 bin civarında şubeleri olanları mevcut;"bunlara kesilen ceza miktarı " tabiri caizse, halkın arasında bahşiş sözü varya ona benziyor.

Kimin cebine giriyor? Ortalığı bulandıran yönetimin cebine.! Marketler yönünden bakınca;her şubesinde sadece 1 tl kasa oyunuyla fişlere ilave yapsa ,birgün de halk'tan kendisine kesilen cezayı, "cebine geri alıyor"dönüp dolaşıp halk,buradanda zarar görmüş oluyor!!!

Sen devlet yönetimi olarak halkını düşünüyormusun? Denetimlerinde "uygunsuz fiyat yükseltilen ürünlerin" normal fiyatlarının,altında hemen indirterek"halkın faydalanacağı şekle getirki! Satış yapan marketlere ceza olsun,seninde halkını düşündüğünü anlayayım.

Aslına bakarsanız halkın çıkarına sistem yok,hep çeşmenin başında olanlar, istediği şekilde hareket ediyorlar,halka hizmet adıyla moral olsun diye,hastane yol,kaldırım  baraj hava limanları, falan yapıyor gözükselerde, yine yandaşlarına kıyak yapıyorlar, halkın cebine giren sistem işlemiyor,asgari ücret,emekliye verilen paralar hep göstermelik, aldıkları parayla sofralarını,besleyici gıda ve meyvalarla donatan varmı?

Ben şahsen, her iki ortamda'da bulunmuş biri olarak görmedim. 

Sistem hep paralı olandan yana,sosyal bakışı değişik  yönetimlerde, enflasyonu düşük tutarak;çalışana belirlenen ücretle rahat ihtiyaçlarını  karşılama imkanı tanınıyor!Tatiline gidebiliyor, beslenme ihtiyacını rahat karşılıyor, arabasını evini alabiliyor, çocuklarına eğitimini yaptırabiliyor ,emeğiyle hayatını devam ettiren insanlar bunlara çoktan razılar zaten.

Bizim gibi sosyal adaleti olmayan yönetimlerde, insanca yaşamak çalışmak mümkün değil...!

Hatta konuşman bile sakıncalı görülüyor, durum böyle olunca sorunlar hiç bitmiyor;siyasiler koltuk derdinde:halk ucuz ekmek peşinde kuyruğunda! Seçimler yaklaştığında kim güzel  konuşuyor  halk ona oyunu veriyor,iş yapana dürüstlüğüne adaletli oluşuna yolsuzluğuna,rüşvetçiliğine ülkeye verdiği zarara bakmıyorlar, bunları fırsat gören siyasetçi koltuğa sahip oluyor.

Bende diyorumki,gelin bu saydıklarımın şekline bakarak yönetimi belirleyelim;huzurlu,sağlıklı, insanca yaşam ortamına kavuşalım. 

Not:

Maliye ve hazine bakanı, Nureddin Nebati;"20 aralık gecesi dövizin inmesinde,vatandaşlar sıraya girdiler yarıştılar,insana sormazlarmı neden 20 aralığı beklediler? Özel bankamı açıldı, millet uyurken onlar kuyruktalarmıydı? Halkı gerçekten, kıpır kıpır oynattılar.  

Gerçekleri Bilelim!

Ahmet Cirim


Etiketler: Ceza Kesmek Kime Yarıyor gerçekleri bilelim ahmet cirim ahmet cirim yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Her Deneyim Bizi Farklı Kişi Yapıyor!

Her bireyin yaşam biçimi vardır . Sorarsan kiminin güllük gülüstanlık,kiminin de eh işte der geçiştirir.Hayatımız her zaman güllük , gülüstanlık gibi değil zorluklar için...

Sporda Şiddete Hayır!

Sporda Şiddete Hayır!


10 ay önce Öz Haber

Ülkemizde ve dünyada spor aktiviteleri ile birlikte şiddette başlamış oldu  ve şu an bile devam etmekte. Sporda şiddeti önlemek için bir çok kanunlar çıkarılsa da kimse uymamakta ve ön&u...

Ayakkabıları Parlatalım mı Abiler?

Evet böyle seslenirdi daha düne kadar ayakkabı boyacıları . Eskiden kulağa hoş
gelirdi bu ses hasret kaldık duymaya , eskiyi arar olduk nerde o samimi
güzellikler. Ayakkabıları boyayımmı , cila ile parlatayımmı abiler, ablalar …
Omuzunda boya sandığı sanki dünyanın bütün yük&uu...