loader
Midemiz Artık Dışarıya Çıkarıyor!

Midemiz Artık Dışarıya Çıkarıyor!

Türkiye'nin 4. kuvvet diye bilinen bir meslek, onurlu kişilik gerektiren hak hukuku içinde barındıran, halkın adına müfettişlik görevini yapan meslek, ilkeleri adına herkes tarafından ben de keşke "gazeteci"olsam dedirten mesleğin haline değineceğim.

Türkiye'de her şey 30 yıldır değişmeye başladı. Kara para aklama, aracılık etmeler iş takipleri hayali ihracat işleri gibi. Buna benzer ilişkiler para hırsı olan insanlarda hızla yaygınlaşmaya başladı. Meslek farketmeden devlet ilişkileri çıkarlar doğrusunda gelire döndürdüler. Lüks yaşamlar bu yönetim geldi işin ucu iyice kaçtı. Adeta bu tür işleri yapanları desteklediler makamlarını yükseltiler, basından olanları yanlarına aldılar, kimin eli kimin cebinde belli değil hale getirdiler. 
Son durum artık"MİDEMİZ ARTIK DIŞARI ÇIKARTIYOR" hale getirdiler. İnsan olan insanlığından utanır hale geldi. İşadamı sıfatıyla dolandırıcılar rağbet görür hale getirildi. Yargıçlar çıkıyor yüzde yirmibeşi lüks araca biner diyebiliyor. Yetkiler için ayyuka çıkan itiraflar varken savcılar seyirci oluyor görevlerini yapmıyor. Bakan kendi makamına şirketinden yüksek fiyattan dezenfektan alıyor, hakkında işlem yapılmıyor. Gazeteciler geceliği yüzbinlerce lira olan otelde bedava kalıyor neyin " karşılığı " bilen soran yok.

(GAZETECİ ZENGİN OLMAZ MUTLU OLUR)  ilkesini koruyan çok nadir insan mevcut. Diğerleri zengin olmak için her türlü ilişkiyi, devlet desteğiyle yaparak lüks yaşamına devam ediyor.
Dünya: ahlaken çökmüş Türkiye yi izliyor,gençler yurt dışına gitme yollarını arıyor, gelecek nesillere hangi mesleğin ahlakını bırakacağız sormamız lazım. Nereden bakarsan bak, kirlenmeyen neremiz kaldı sorusu akla geliyor. Üst düzey devlet yetkilisinin birinin kızı ağlayarak babasını arıyor, babası biz bunu hak etmedik diyor, aileden sormuyorlar mı?  Bey veya baba aldığımız maaşla yaşantımız lüks yaşamaya uymuyor diye.  Tv lerde haber olunca ağlayarak babayı arıyor ama!!!
Nasıl düzeliriz bilinmez, fakat düzeltmek gerekecek dünya ülkeleriyle yaşadığımız sürece, bizde bir söz vardır Allahtan korkmuyorsan, hiç değilse kuldan utan diye. AB ülkeleri ahlak düzelmesinde bize destek olacaklar galiba, temennimiz gençliğe paradan önce ahlak bırakalım diyorum.
Ahmet Cirim

(Gerçekleri Bilelim.)


Etiketler: Midemiz Artık Dışarıya Çıkarıyor ahmet cirim yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Metin Şahin'in Yanındayız!

Metin Şahin'in Yanındayız!


3 yıl önce Öz Haber

DEĞERLİ TAEKWONDO AİLESİ;

Dün yaşanan tartışmalara ilişkin olarak öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, adaylık teklif imzaları ile ilgili işlemleri yürüten seçim komisyonu durum tespiti yaptıktan sonra federasyon yönetimlerine itiraz yapılabilmesi yolu açık olup bu yolun seçim sü...

İKİ YÜZLÜ İNSANLARIN ŞERRİNDEN KORUNMAK

Bizler biliyoruz ki insanların en şerlisi ‘’iki yüzlü’’insanlardır.İki yüzlünün anlamına bakacak olursak ‘’ özü , sözü bir olmayandır’’.Bazen...

Kintsugi Sanatı ile Yaşamımıza  Yön Vermek!

Kintsugi ; Japon’lara ,göre ‘’mükemmel olmak ve yaşayan her şey
değerlidir’’Hangi nesne olursa olsun Japon Felsefesi ile kırılmış seramikler altın
ve gümüşle birleştirilerek yaşanmışlığın özgün ve benzersiz izlerini taşıyan
eserler ortaya çıkarılır...