loader
Aşı da Mutasyona Uğruyor mu?

Aşı da Mutasyona Uğruyor mu?

Dünyayı kasıp kavuran coronovirüs (Covid -19) sürekli kendini geliştiriyor. Dünyada bugün için 60 bin civarında ölüm, 1,5 milyon hastalık bulaşan insanlar.

Dünya Sağlık örgütü (WHO) sürekli karanlık tablo çiziyor belki gerçekleri anlatıyor. Tıp zorlanıyor gelecek tehlikeli hal alacak gibi açıklamaları devam ederken; ilaç sanayi bütün bilgilerini derleyip topluyor, aşı üretimine odaklanıyor. Gözden kaçan bir konu var, coronovirüs, sürekli kendini yeniliyor diğer anlamda şekil değiştiriyor, bunun adınada"mutasyon" deniliyor. 

İnsanın aklına takılanlar, aşı bugünkü coronovirüs için uyarlandı. Bazıları %90 değişik firmalar ülkeler %95 gibi etkili diyerek açıklama yapıyorlar. Buraya kadar güzel, aşının etkisi hep aynı diyelim. Mutasyona uğrayan coronovirüs mikrobuna nasıl etki edecek faydası olacak? Aşının etkisini buna göre mi imal ediyorlar ayarlıyorlar?

Bana göre böyle bir teknoloji ve insan bilgisi henüz yok. Yani bugün aşı yapıldı, bir ay sonra mikrop mutasyona uğradı coronovirüs ortalıkta bugünden daha çok tehlikeli olacaktır. Diğer yandan aşı oldum rahatlığıyla kendini bugünkü gibi korumayı bırakacak olan insanlarımız hastalıktan kırılıp gideceklerdir. Tabi burada bunları hesaba katmayan yetkililer, cebi parayla dolacak ilaç sanayi patronlarından başka memnun olanı bulmak zor olacaktır. 

Peki bunun hesabını kim verecek? Ben bir gazeteci olarak bunların üzerine dikkat çekiyorum ki,  ona göre yetkili sorumlu makamlar tedbir alsın ki, insanlar hem paralarından, hemde canlarından olmasınlar!

Gazeteci olarak hiçbir menfaat beklemeden gözden kaçan aksaklıkları ve ayrıntıları yazarak yetkilileri uyarmaktır. Benim köşemin adı, geçmişteki radyodaki canlı yayın programının adı,"Gerçekleri Bilelim" olarak kamuoyunu bilgilendiriyorum. ozhaber.net'de, bu konuya değinerek gelecekte bir faciaya ışık tutarsak bu mutluluk, her şeyden daha üstün insanlığımızı yaşarız diyorum.
İnsanlarımızın mantıklı karar vermelerini temenni ediyorum.
"Gerçekleri Bilelim" 
Ahmet Cirim


Etiketler: Aşı da Mutasyona Uğruyor mu ahmet cirim yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Unutulanlar!

Unutulanlar!


2 yıl önce Öz Haber

Başlığı okuyunca kimler unutuldu sorusu akla gelebilir, ülkemizde çok önem verilen âdetlerden kadına çocuğa yaşlıya; veriliyor gösteriliyor ve uygulanıyor gibi algı yaratılmış.Ama gerçekte bunlara şöyle bir baktığımızda bir yılda kadın cinayetleri,500 kişiyi bulduğunu görüyorsu...

Benim gözümden Masumlar Apartmanı!

Benim gözümden Masumlar Apartmanı isimli diziyi görmeye hazır mısınız? Buraya kadar geldiğinize göre hazırsınız, o halde başlayalım...
Önce dizinin künyesine bir bakalım, bu nokta önemli çünkü. OGM Medya yapımı bir dizi bu. Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İ&c...

Kuveyt Emiri EL SANİ Para Bulmaya mı Geldiniz?

Dışişleri Bakanı,  Mevlüt Çavuşoğlu' na, böyle dedi.
Türkiye'nin onuru ayaklar altına alındı. Çavuşoğlu,  yok biz dostlukları pekiştirmek için geldik dedi ama yüzü kızarmıştı. Sanki Katar emiri bu sözlere inandı! 
Ülkenin geldiği durum bir insan...