loader
Antrenörlük Nedir?

Antrenörlük Nedir?

Fransızca; entraîneur kelimesinden gelir. Genel ya da ilgili spor dalına özgü bir biçimde, spor etkinliklerini ve antrenmanlarını yaptırarak; sporcunun başarısı için spor becerileri ve strateji ile gelişimini sağlayan sporcuları yapılacak müsabakalara ve turnuvalara hazırlayan kimsedir.

Antrenmanlarda amatör veya profesyonel tüm sporcuları, zaman, mekân, donanım, teknik, taktik, kondisyon, psikolojik, sosyolojik ve zihinsel açıdan değişkenleri de göz önüne alarak amacına uygun şekilde basamaklı olarak üst düzey verimliliğe ulaştıran eğitici kişidir.

Antrenörün kişilik Özellikleri

Sporcunun ya da takımın başarılı olmasında antrenörün kişiliği büyük önem taşımaktadır. Antrenmanlarla sporcuyu müsabakalara hazırlayıp, yönlendiren mesleki yeterlilikleri yerinde bulunan bir antrenör sporcuyu, sürekliliği olan ve bilinçli eldi edilen başarılara ulaştırır.

• Antrenörün temel bazı kişilik özellikleri şöyle sıralayabiliriz:

• Bir sporcunun başarısı sadece yeteneğine ve çalışma azmine bağlı değildir. Aynı zamanda iyi bir antrenörle çalışmak zorundadır.

• Antrenörün tek görevi sporcusuna ait olduğu spor branşının teknik, taktik ve kondisyonel yeterliliğini kazandırmak değildir.

• Antrenör spor bilimciden, spor hekimlerinden ve spor psikologlarından aldığı bilgileri yorumlayarak sporcusuna aktarır.

Buna göre antrenör bir yandan araştırıcıdan aldığı bilgileri uygulanabilir hale getirip sporcuya iletirken, diğer yandan performansı yükseltmek için yapılması gereken araştırmaları yapıp sporcuları üzerinde uygular.


Etiketler: Antrenörlük Nedir ziya ak yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

DÜNYADA BİR İLK YAŞANIYOR! HASTANEYE OPERASYON BASKINI

Dünya'nın en şiddetli savaşlarında bile yaşanmayan hastane baskını (GAZZE'DE) İSRAIL TARAFINDAN;yapılarak, insanlıktan nasibini alamamış Yahudiler tarafından kara leke olarak tarihe geçtiler.
Dünya'da insanlıktan adaletten bahseden ülkeler,ve Müslüman devletleri sadece seyirci kalmak la yeti...

İNSANLARI TANIMADAN İYİ DEMEYİN!

İNSANLARI TANIMADAN İYİ DEMEYİN!


3 hafta önce Öz Haber

Hiç kimse ilk gün tanıdığınız gibi kalmıyor.İlerleyen günlerde gerçek yüzleri yavaş,  yavaş sizle işi bittiği için  ortaya çıkar. Bazen öyle anlar olur  ki iç...

DSİ Kaçak Kuyulara Yetişemiyor!

DSİ Kaçak Kuyulara Yetişemiyor!


3 yıl önce Öz Haber

Bir ülkede kurumlar niçin vardır ; hem insanlara hizmet etsinler, hemde ülkenin menfaatlerini geleceğini korusunlar diye?

Son yıllarda ülkemizde siyasallaşma, kurumlarda ağır basmaya başladığından, etkisini görmeye başlıyoruz,bunlardan biride "DSİ" ibaresini görmeyenimiz yok gibidir ; su&nbs...