loader
SAMİMİYET İNCE SANATTIR!

SAMİMİYET İNCE SANATTIR!

İnsan yaşamı içinde büyük önem taşıyan konudur.Samimiyet deyince aşkın, sevginin ,güvenin garantisidir.Duygu ve düşüncelerimizin davranışlarımızla örtüşmesi olan samimiyet duygu ve düşüncelerimizin sağlamlığı, inandırıcı ve sürekli olmasıdır.

İnsanların gerçek duygu , düşünceleri , gerçek kişiliklerini  gizlemeden, hesap yapmadan,kendini olduğu gibi ifade etmesidir.Samimiyetin en önemli özelliği yürekten, kalpten yaşanmadığı sürece taklidi olamaz. Samimi insanlar bakışı , duruşu,konuşması ve mimikleriyle kendini doğallığıyla etkiler.

Samimiyet sahte değil , gerçek olmakla alakalıdır.Söz konusu olan gerçek değil ,öznel gerçektir. Yani mantık ile yürütülen ve sonucunda elde edinilen söz konusu değil gerçek içinde var olmak  söz konusudur. Samimiyetin içinde ne geçmiş nede geleceğe takılmaktır. Geçmiş geçmişte kalmıştır ancak gelecek elimizde  olan yaşadığımız andır.Takılırsak denize düştüğümüzde nasıl çırpınıyorsak öyle debelenip dururuz. Yaşam belirtisi vardır ama anı yaşayamayız.

Samimiyeti oluşturan unsurlardan biride  vefa ve sadakattır.Sadık olan insanlar her zaman sahiplenmesini bilir ve başarılı olurlar.Sadakatın olduğu ortamda güven vardır.Samimi insanların ruhunda dürüstlük, edep, ahlak dışına yansır.Samimiyet içten, gönülden istemek, severek yapmak, sevdiğinden emin olmak,karşılık asla yoktur , yardımlaşma , hayattan keyif alma  ve huzur yaşamın gerçek anahtarıdır.

Bizler ne zaman içten pazarlıklı değil, samimi şekilde davrandığımızda  o zaman samimiyet tohumları ekmiş ve ektiğimizi biçeceğiz.Yaşama ruh veren samimiyettir.Biz insanlar yaşamın dokusunu, kokusunu görünen ve görünmeyen boyutlarını ruhumuzla kavrar ve ruhumuzla tadına varırız.

Samimiyeti yitirmiş insanlar, insanlığını da kaybeder.İnsanlığını kaybedenler ne  dert nede mesuliyetleri vardır.Çevresinde barınacağı, paylaşacağı insan vardır.Ruhsuz, duygusuz şekilde yaşamlarını sürdürür .

                                                                           FERAH USLU


Etiketler: samimiyet ferah uslu

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Midemiz Artık Dışarıya Çıkarıyor!

Türkiye'nin 4. kuvvet diye bilinen bir meslek, onurlu kişilik gerektiren hak hukuku içinde barındıran, halkın adına müfettişlik görevini yapan meslek, ilkeleri adına herkes tarafından ben de keşke "gazeteci"olsam dedirten mesleğin haline değineceğim.

Türkiye'de her şey 30 yıldır değiş...

Antalya Döşemealtı Dağbeli Ormanlarında Neler Oluyor?

Antalya gündemini uzun süredir meşgul eden Döşemealtı ilçesi Dağbeli Çubuk Boğazı Mevkii'nde, kamuoyunda konuşulan ormanda ağaçlar kesiliyor söylentileri ile ilgili Sayın Vedat Dikici açıklama yapmıştı.
Antalya'da yayın yapan V.Tv  Ana Haber'de sunucu Ali Buldu'nun k...

SAYGISIZLIĞIN DİBE VURMUŞ HALİ

SAYGISIZLIĞIN DİBE VURMUŞ HALİ


2 yıl önce Öz Haber

Ne ara biz bu hale geldik bilemiyorum .Etrafıma bakıyorum da kendini beğenmiş, ukala, karşısındakini küçümseyen,  saygısızlıkta sınır tanımayan, her şeyi bilen alim olmuş herkes.

...