loader
Ne Kadar Bilsen de Yine Bir Bilene Sor!

Ne Kadar Bilsen de Yine Bir Bilene Sor!

Yaşamımız inişli, çıkışlı  sonu  bilinmeyen yolculuktan ibarettir. Bu uzun meşakatli yol sürecinde bazen daralır, bazen yeni kararlar almak isteriz , bazen de aldığımız kararlar hakkında kararsızlıklar yaşarız. İşte tam bu noktada illaki birilerine danışma ihtiyacı duyarız. Bu konuda hem dinimiz , hem de kültürümüzde bu konu üzerinde çok önemli olduğunu vurgular ve ne kadar biliyorsan bil mutlaka yine birine danış der.
İnsanoğlu yaratılış itibariyle diğer canlılardan ayıran tek özellik akıldır. Yaşamı sürecinde  her şeyi öğrenen akıl sahibi  varlıktır. Ve akıl sahibi insanın içinde dev bir ‘’ benlik’’ duygusu vardır.Öyle bir benlik duygusu ki canavarlaşmış.Bu duyguya birde başarı duygusu ekledik mi benlik duygusu’’ hırsa ‘’dönüşebiliyor. 
Bu iki kavram hırs ve benlik duygusu zaman içinde insanı yanlış üzerine yanlış yaptırarak  farkında olmadan uçuruma sürükler .Bireyler ne kadar eğitimli , kültürlü, tecrübe  kazanmış, donanımlı olursa olsun her şeyi biliyor denemez, bazı şeyleri göremeyebilir ve arada ki ufacık nüansı kaçırabilir.
Nasıl ki biz bir konu hakkında karar  aşamasında  sadece görmemiz, duymamız, hissetmemiz tek başına yeterli  sonucu oluşturamaz isek anlaşıldığı üzere  kişinin bilgisi yeterli değildir.Bizler biliyoruz ki her zaman farklı bakış açısı yaklaşmalıyız ve başkalarının fikirlerine de  ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız.
Hep aynı noktada baksak da , herkesin bakış açısı farklı ve herkesin penceresinden bakışı değişik noktalarda görebilir ve ona göre fikir sahibi olabilir.
Toplumumuzda en küçük kurum  olan aile birimi içindeki mutsuzlukların sebebi bir konuyu değerlendirirken   birbirinde uzak olması .Bu nedenle ailenin reisi  tek başına karar verdiğinde o tüm aileyi etkiler.O nedenle karar verirken aile içindeki herkes düşüncesini dile getirerek ortak noktada buluşmalı ki kimse sonuçtan etkilenmemeli.
Her şeyi ben  bilirim düşüncesi  her zaman hızlı karar almada avantajlı olur ancak yanlış verilen karalarda sonucu da ağır olur bunu da unutmamalı.Sonuç olarak en büyük kötülü de tek başına karar alan kişidir.
Oysa birlikte oturup konuşularak ortak akılla karar alınsa idi karşımıza çıkan olumsuzlukları hep birlikte omuzlamış olurduk.Karşımıza çıkan fatura ne kadar ağır olursa olsun el birliği ile sonuca kavuşturur ve yönetici konumundaki bireyde yıpranmamış olurdu.Geç olsa da hata olasılığı  bireysel kararlara  göre daha az olur.
Eğer kişisel yada toplumsal başarı, mutluluk, için çaba sarf ediyorsak hep birlikte karar alınarak ortak akılda hem fikir sahibi olmalıyız.Böylelikle işlerimiz kolaylaştırmış oluruz.Her birey ailesinde,iş yaşamında , eğitim yaşamında ortak  fikirlerle hareket etmeli.Kendi irademizi ve diğer insanların fikirlerine de saygı duymalıyız.Bir kişi diğer kişiden fikir edinmesi o kişiyi küçük düşürmez belki ondan aldığınız fikirlerde çok büyük kararlara imza atmış olabilirsiniz.Bilgili insan çalışkandır , herkesin birikimlerinden faydalanarak  başarıya ulaşır.Sonuç olarak başkalarının düşüncelerinden , fikirlerinden faydalanmak asla küçültmez aksine yüceltir ve olmak istediğiniz yere sizi ulaştırır.

FERAH USLU


Etiketler: Ne Kadar Bilsen de Yine Bir Bilene Sor ferah uslu yazıları ferah uslu özer yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

UTANMA DUYGUSUNU  KAR SAYANLAR

UTANMA DUYGUSUNU KAR SAYANLAR


2 yıl önce Öz Haber

Bir çok insanlar vardır  bir şeyi elde etmek adına her yolu kendine mubah sayarlar.Biz insanlar çocukluktan  itibaren ölçülü davranmaya  sevk eden en büyük etken utanma duygusu...

Z KUŞAĞI DİYE ADLANDIRDIĞIMIZ ÇOCUKLARIMIZ YOK OLMASIN

Son günlerde her yerde duyar olduk Z Kuşağı.Kimler Z kuşağını kapsıyor.1994 ile
2012 arasında doğan çocukların oluşturduğu Z jenerasyonu yani Z kuşağı olarak
adlandırılıyor.
Şu anki topluma ayak uydurmakta zorlanan Z kuşağında öyle ki çok yüksek
özgüvene sahipler ve ...

ISPARTA BELEDİYESİ DEĞİL HALK OTOBÜSLERİ KAZANIYOR!

Dünyada teknoloji ilerledikçe kayıt dışı kazanç azalmaya başlıyor;devletin kasasına kazanç olarak dönüyor ve gelirler halka hizmet şeklinde yansıyor.
Fakat Isparta belediyesi halk otobüslerinde hala tam olarak teknolojiye geçememiş! Yolcuların kart almayanların,şoföre elden para &oum...