loader
Çocuklarımızı Kitapla Büyütmeliyiz!

Çocuklarımızı Kitapla Büyütmeliyiz!

Gün geçmiyor ki çocukların gözü önünde  akıllardan silinmeyecek acı olaylar gelişmekte.Düşünecek olursak olayın içeriğinde bir çok gerçekler barındığını görmekteyiz.Son zamanda ard arda  gelişen olaylar da çocukların gözü önünde yaşanan cinayet olayları bizlerin yüreğinde derin acılar açmaktadır.Bu olaylardan dolayı toplumumuzda  suça meğilli çocuklara karşı nasıl davranmamız gerektiğini ve çocukların nasıl suça sürüklendiği  ile alakalı neler yapabiliriz  ve nasıl yol takip etmeliyiz.

Her an  görmekteyiz görsel basın ve sosyal medyada çocukların gözü önünde yaşanan olaylar çocuğun  gelecekte etkilenmesine sebep olmaktadır.Yada sebep yokken  okul içinde hiç sebep yokken birbirleri ile tartışması daha da ile giderek dartp etmesi yada zarar verecek aletler kullanması ile küçücük yaşta  karıştığı olayların gün yüzüne çıkıyor. Okul içinde olsun, toplum içinde yaşanan olaylar psikolojisinin bozulmasına ve küçük düşürülmesine sebep olmaktadır.

Bu tür olaylar yetkililere ulaştığı  için  kamu oyuna da yansıyor bir şekilde doğal olarak.Fakat bazen öyle oluyor ki duyarlı kişiler yaşanan olay karşısında  sesiz kalmayarak  çocuğun toplum içinde rencide  edilmesi yerine  daha farklı yol takip ederek yaklaşılması gerektiğini durumun affedilir yanı olmadığı düzgün uslupla dile getirilebilir.

Hiç düşündünüz mü ? Kimbilir neler yaşadı, kimbilir kaç kez aşağılandı ‘’  bizler hemen yakıştırmıyor muyuz bu çocuk  şöyle ,böyle , onunlar sakın arkadaşlık kurma,hor görüldü,yalnızlığa terk edildi ve toplumdan soyutlandı.Öyle kolay değil birinin canını yakmak çocuk yaşta hiç değil.Böyle davranmasına sebep nasıl bir ortamda büyüdüğüve nasıl kötü şartlarda yaşamak zorunda kaldığının kanıtıdır.

Böylesine haber yaparken onun bir çocuk olduğunu asla unutmayın.Herkesin başına gelebilir bilip bilmeden  böylesine haber yaparken dikkatli olmalı.Her çocuk bizim evlatlarımız  maalesef bazıları şanslı olamıyor bu dünyada.Burada suçlanacak birileri varsa o da ailesidir sonra diğerleri gelir.

Bizlerin beklediği şey önce elimizi vicdanımıza koyarak ve lafın nereye gideceğini bilerek yorumlamalı  ve vicdan muhamekesi yapmalıyız. Bizler yanlış yapanın arkasında değil , doğrunun yanında oluruz.Bizler çocuklarımızı tartışmalı,silahlı aletlerden uzak kitabın , eğitimin  olduğu ortamda büyütmeliyiz. Çocuklarımıza hoşgörü ile yaklaşmalı ki gelecekte sizileri örnek alsın .Çocuklar ailelerin aynasıdır.Ne verirseniz onu alır ve yansıtır.Biz aileler dünyaya getirmiş olduğumuz çocuklarımızın her şeyinden sorumluyuz.Çocuklarımıza örnekolmalıyız ki gelecekte kendine, ailesine ve topluma faydalı olabilsin.Ve şunu asla unutmamalıyız’’ hiçbir çocuk dünyaya kötü olmak için doğmuyor’’

Ferah Uslu


Etiketler: Çocuklarımızı Kitapla Büyütmeliyiz ferah uslu yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Spor ve Gençlik

Spor ve Gençlik


4 yıl önce Öz Haber


Sevgili Öz Haber Okuyucuları;

Öncelikle herkese Selamün Aleykum diyerek yeni sitemizde ilk yazımı yazıyorum. Daha öncede defalarca gazetemizde ve önceki sitemizde yazmiş oldugum bir cok yazılarım yenilenen sitemizde olmayacak ancak artık bu sitemiz inşallah her zaman devam edecek.

Degerli okuyu...

DSİ Kaçak Kuyulara Yetişemiyor!

DSİ Kaçak Kuyulara Yetişemiyor!


3 yıl önce Öz Haber

Bir ülkede kurumlar niçin vardır ; hem insanlara hizmet etsinler, hemde ülkenin menfaatlerini geleceğini korusunlar diye?

Son yıllarda ülkemizde siyasallaşma, kurumlarda ağır basmaya başladığından, etkisini görmeye başlıyoruz,bunlardan biride "DSİ" ibaresini görmeyenimiz yok gibidir ; su&nbs...

Kadınlarımızı Yok Sayamazsınız!

Dünyanın var oluşundan beri kadınlar vardı ve her zaman var olmaya devam
edecektir.Kadınlarımız adına değişen hiç bir şey yok.İnsanlık kan kaybediyor
tükenmenin eşiğinde ve can çekişiyor.Acı olan gerçek hala fark edilememiş
olmasıdır.Savaşlar tüm hızıyla devam ediyor kadınlar...