loader
Çocukluk Döneminde Spor Yapmanın Önemi

Çocukluk Döneminde Spor Yapmanın Önemi

Büyük emekler vererek büyüttüğümüz çocuklarımıza spor yapmaları konusunda pek cömert davranmıyoruz. Hep geleceklerini kurtarmaları yolunda çeşitli düşünceler içinde oluyoruz.
Sporu çocuklarımızın geleceklerini engelleyecek bir unsur olarak görüyoruz. Spor, büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından yararlı ve gereklidir.
Çocuk açısından spor fiziksel gelişimin yanı sıra sosyal açıdan da önemlidir. Çocuk, spor yoluyla, çevresini tanır, iletişim kurar, kendine olan öz güveni artar, toplum içerisindeki sahip olduğu yerini sağlamlaştırır. Psikolojik açıdan ise, kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya odaklanmayı öğrenir. Spor yapmayan, dengesiz beslenen çocukların sağlıklı bir gelişim süreci geçirmeleri zordur.
Spor yapmayan çocukta; alerji, göğüs kafesi sorunları, direnç düşüklüğü ve sık hastalanma, bedensel zayıflık ve iştahsızlık, obezite ve psikolojik sorunlar (hiper aktivite, dikkat dağınıklığı) önemli ve sık karşılaşılan sorunların başında gelir. Çocukluk döneminde hiç spor yapmamış yetişkinlerin ise %65 inde orta yaşlılık dönemine gelindiğinde omurga sorunları, kalp, şeker, tansiyon, obezite, alerjiler ve direnç düşüklüğü, kas yırtıkları, eklem sorunları, genel ağrı ve rahatsızlık hissi en sık görülen sorunlardır. Çocuğunuza spor yapma alışkanlığı kazandırarak sağlıklı bir yetişkinlik dönemi hediye edebilirsiniz.
Ona sevdiği ve ömrü boyunca hayatına yerleştirebileceği branşı bulabilmesi için spor okullarını tercih edin.
Pek çok branşın bir arada olduğu spor okullarında mutlaka çocuğunuzun severek yapacağı ve hayatı boyunca benimseyeceği bir branşla tanışmasını sağlayabilirsiniz.

 

Ziya Ak


Etiketler: Çocukluk Döneminde Spor Yapmanın Önemi ziya ak yazıları

Şimdi Paylaş

1 Yorum

  • antalyahaberler
    akgenclikspor
    4 yıl önce
    Gençlere yapılan yatırım Gelecege yapılan yatırımdır. Sağlıklı ve dinamik bir hayat istiyorsak 7 den 70 e spor şart

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Her Deneyim Bizi Farklı Kişi Yapıyor!

Her bireyin yaşam biçimi vardır . Sorarsan kiminin güllük gülüstanlık,kiminin de eh işte der geçiştirir.Hayatımız her zaman güllük , gülüstanlık gibi değil zorluklar için...

Yaşam Yoruyor Bizleri

Yaşam Yoruyor Bizleri


11 ay önce Öz Haber

Yaşamımızdaki acı_ tatlı, mutlu_mutsuz, iyi_ kötü,olumlu ya da olumsuz  düşünceler takılır aklımıza ağzımızdan kelimeler dökülür bir bir. Kaleme alınması gereken tüm cümleler....

Antalya Döşemealtı Dağbeli Ormanlarında Neler Oluyor?

Antalya gündemini uzun süredir meşgul eden Döşemealtı ilçesi Dağbeli Çubuk Boğazı Mevkii'nde, kamuoyunda konuşulan ormanda ağaçlar kesiliyor söylentileri ile ilgili Sayın Vedat Dikici açıklama yapmıştı.
Antalya'da yayın yapan V.Tv  Ana Haber'de sunucu Ali Buldu'nun k...