loader
Rızabey Apartmanı mı? Rızabey Mezarlığı mı?

Rızabey Apartmanı mı? Rızabey Mezarlığı mı?


2000 yılında bostan tarlası olarak hizmet veren tarla, bir anda apartman yapılması için izin veriliyor. Tarım arazileri imara açılamaz ibaresi varken nasıl oluyorda inşaat yapılması için izin veriliyor?!

Aslında bunlara imza atanları yargının karşısına çıkarıp cinayete sebebiyet vermekten yargılayıp en ağır cezayı vereceksin ki önlensin, yoksa deprem meydana geldiğinde ah şöyle oldu, vah böyle oldu olmalıydı söylemleri son bulduğu gibi depremlerde can kaybı da,olmaz diyorum.

Hep söylüyoruz devlet kapısı, çıkar sağlayan para kazandıran yer olmamalı, neticede insanda bir vicdan var, bunları görmemiz duymamız mümkün olmayabilir bunlara izin veren, o gün aldığı menfaat karşılığı mutlu olanlar, bugün görmesekde kendi kendilerine vicdani sorumluluklarını yaşıyorlardır.

Neden bu duruma düşelim? Bunlar baştan yasaya uygun davranılırsa, tarım arazilerine izin verilmese depremde can kaybı bu kadar olmazdı.Uzmanlar açık açık beyan ediyorlar. Emrah apt, Doğan Bey apt, Rızabey apartmanların 2018 de riskli raporu veriliyor. Belgeleri tv ekranlarında gösteriliyor. Bakan Kurum 'böyle bir şikayet yok olsaydı tapuda şehr olurdu' diyor. 

Böyleydi şöyleydi demek yerine, 'hemen araştırma yaptıralım belgelerde isimleri geçenlerin hakkında işlem başlatalım' deseydi, daha ciddi devlet adamlığı olurdu. Mübarek yönetimde görev alanlar sanki" MELEK "ler hiç hata yapmazlar havası veriyorlar. Fakat aklın yolu birdir sayın bakan Murat Kurum, tepeden tayinle geldiğiniz bu makamdan tepeden bakmayın, hizmet için mütevazi olunuz değeriniz insanlar yanında, Allah katında artar.

Haberlerde dikkatimi çeken önemli konu da, mimarlar mühendisler odası üyesi olanlar, bakanlık hasar tespit çalışmalarına katılamaz deniyor. Bu ne demek tespitleri bizim dediğimiz şeklinde rapor verin demek, nerde kaldı bağımsızlık demokratik hizmet düşüncesi burada bile oy hesabı yapanlardan Allah hesap soracaktır. İnsanların kendi yaptıkları, makamlar mevkiler, paralar projeler planlar, hesapların hep sonları mevcuttur. 

Bugün gücü elinde bulunduranlar o günler geldiğinde ne yapacaklar hiç akıllarına getirmiyorlar mı? 
Firavun bile o dönemin gücü ve Karun zengin olarak aynıydı sonları ne oldu bilmeyen yoktur benden hatırlatması uyarmak gazeteci olarak görevimdir. 
Gerçekleri bilelim 
Ahmet Cirim 
Not: Milattan önce 1760 civarında ortadoğu'da yazılan hammırabi kanunlarının 229.maddesi;
Bir inşaatçı her hangi bir kişi için bir bina inşa eder ve bu binayı uygun bir şekilde yapmazsa ve 
onun inşa ettiği bina yıkılıp sahibini öldürürse, inşaatı yapan öldürülür. 
Günümüzde sözde insan değeri lafları havalarda gezerken,şimdikilere göre eski tarihler arasında insan değeri açısından farkı anlatıyor.


Etiketler: rızabey apartmanı ahmet cirim yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

HAZIR BESİNLER NE KADAR SAĞLIKLI?

Uzun çalışma sonrası eve gelindiğinde yemek yapmak istenmediğinde ve  yemek yapmaya vakit dar olduğu için  hemen hazır yemeklere başvuruyoruz. Kimimiz telefonla şipariş vererek , kimimiz  marketlerde s...

Kuveyt Emiri EL SANİ Para Bulmaya mı Geldiniz?

Dışişleri Bakanı,  Mevlüt Çavuşoğlu' na, böyle dedi.
Türkiye'nin onuru ayaklar altına alındı. Çavuşoğlu,  yok biz dostlukları pekiştirmek için geldik dedi ama yüzü kızarmıştı. Sanki Katar emiri bu sözlere inandı! 
Ülkenin geldiği durum bir insan...

BİZ NE ARA DEĞİŞTİK DE   BU KADAR  GURURLU OLDUK

Toplum olarak ne kadar değiştik böyle farkında mıyız bunu bile bilmiyoruz. Her bireyin  sevdiği bir huyu var. Benim kendimde sevdiğim en güzel huyum insanlar arasında ayrım yapmadan eşit seviyede iletişim kurmak.