loader
Paylaşmak Bizi Yüceltir!

Paylaşmak Bizi Yüceltir!

Yaşamımız güzelliği, mutluluğu, huzuru, tadı, tuzu aile ile anlam kazanır.Yalnızlık Allah’a, mahsustur…Fakat bizler paylaşırsak yalnızlığı bertaraf ederiz.İnsan yaşamını başka insalarla paylaşırsa  insanca yaşamayı , mutluluğu yakalar.Karşısındaki insandan duyacağı ufacık cümle mutlu olmaya yetecektir.

Dünyanın her yerinde insanlar paylaşma  sözcüğünün ne kadar anlam taşıdığını ve önemini bilmektedir. Bu bir sevgisini, bir lokmasını , acısını, sevincini paylaşımı ile meydan okuyarak mutlulukların çoğalmasına neden olur.Bu bir sevdiğimiz insana, komşumuza, aile yakınlarımıza,dostlarımıza, arkadaşlarımıza sevgimizi paylaşmak, aşımızı paylaşarak davranışlarımıza yansıtarak  karşımızdakinin mutlu olmasının en kolay yolu.

Paylaşmak için insanların  zaman ayırması gerekiyor buradan anlaşılıyor ki zamanımızı da paylaşmak çok önemli. Sanırım günümüzde zaman bizim için  çok önemli değil buna önem vermiyoruz yada önemsemiyoruz.

Bizlerin  bu dünyada  bir yolcu olduğumuz çok iyi biliyoruz  bu kültürle büyüdük sahip olduğumuz herşeyi paylaşmalıyız.Paylaşmak derken sadece maddi değil, insanların,sevinçlerini,üzüntülerini,mutluluğunu,dertlerini,yalnızlıklarııpaylaşmaktır.Bunları paylaşmak insana huzur, mutluluk verir.Sıkıntıda olmak gerçekten  düşündürücü ve acı.Kimseyi sıkıntıya düşürmesin  selamete çıkarsın.

 Bazı insanlarımız da  akıl fakiri, zaman fakiri,sevgi fakiri, öğrenme fakiri , bilgi fakiri ve okuma fakiri sıralayabiliriz. Ne acı değil mi ?İnsanlar  gün gelir maddi açıdan dara düşer ama bir şekilde onu çözüme kavuşturabilir fakat ‘’akıl fakiri ‘’olunca zor çünkü onu nasıl çoğaltabileceğini, nasıl zenginleşeceğini bilmez ve öyle yaşamına devam eder.Eğer beynini  çalıştırarak iradesi ile başarıya ulaşır.Beynini kullanamazsa  öylesine boş boş yaşar ve ölür.

İnsan sosyal bir varlıktır yaşadığı toplumun üyesidir.Yaşadığımız bu toplumda insanlar farklı özellikler ve yeteneğe sahiptirler.Bu sebepten dolayıdır ki birbirlerine ihtiyaçları vardır  birbirlerine yardımcı olmak toplumun bilincini güçlendirir.

Toplumda yardımlaşmak ve paylaşmak madden ve manevi olarak yücelmesine ekonomik ve sosyal dengesizliği önler.Özellikle geleceğimiz olan çocuklarımıza paylaşmayı öğretmek dünya geleceğinin önünü açmaktır.Almış olduğu eğitimle  başkalarıyla nasıl paylaşacağını öğrenmiş olur.Biz aileler çocuklarımıza örneklerle  gösterek gayret sarf etmeliyiz.Paylaşma duygusu, anlayışı,olgunlaşmanın göstergesidir.

Bir çok sorunun çözülmesinde kaba kuvvet kullanmadan,görüş alışverişi ile barış içinde çözüme kavuşturulmalıdır.Yaşamımızı anlamak dışa dönük yolculuktan ibarettir.Bizim başarılı, yaratıcı,başkalarına yardımcı olmak , faydalı olmak alçak gönüllü ve mütevazi olmaya götürür.Başkalarıyla paylaşmak bizi güçlendirir, tecrübe , bilgi  kazandırır.İnsanları anlamak insan ilişkilerinin yolunu açar.Bizleri mutluluğa, huzura,insan ilişkilerinde güçlenmesine,her işimizi ve yolumuzu kolaylaştırır.

Ferah Uslu


Etiketler: Paylaşmak Bizi Yüceltir

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

110 DAN FAZLA ÜLKE GLOBAL DEMOKRASİ TOPLANTISI DÜZENLEDİ TÜRKİYE DAVET EDİLMEDİ!

Neden çağrılmadı diyenleri duyar gibiyim,Recep tayyip erdoğan için; dünya lideri diyenler sitem ediyorlar.Demekki kendi kendinizi dünya lideri yapmak bir işe yaramıyor, 110 ÜLKE içerisinde bulunmanın kurallarını yerine getirmezseniz kapıdan içeri giremiyorsunuz!

İnsan hakları basın özg...

Kırmızı Oda'nın Olmayanı

Kırmızı Oda'nın Olmayanı


4 yıl önce Öz Haber

Kırmızı Oda’yı konuşalım istedim bugün. "Kırmızı Oda'nın Olmayanı" diye de bir başlığı uygun gördüm.

Instagram hesabımdan yaptığım bir ankette bu dizi hakkında yazmamı isteyenlerin sayısını görünce de fazla bekletmek istemedim.

Biliyorsunuz bir önceki yazım Masu...

İnsanlar Kendi Yaptığı ile Anılır

Bugün kendimizi , yaptıklarımızı gözden geçirelim ve kendimize sorular
soralım.Yaşadığımız ve nefes aldığımız toplumda varlığımızın yeri nedir ?
Topluma ne gibi katkıda bulunduk ? Bizden nasıl bahsediyorlar ve adımız geçtiği
an neler konuşuyorlar ve neler hissediyoruz ? İyiliğimizden ...