loader
Gıdada KDV Karışıklığı!

Gıdada KDV Karışıklığı!

Doğada, hava su beslenme, olmazsa olmazlarından ; tabi her topluluk, yani ülkeler kendi yönetimlerinde çeşitli kararlar alarak yaşamlarına devam ederler. 

Türkiye 'de rahmetli Özal döneminde uygulanmaya konan(Katma Değer Vergisi) yani KDV amaç,devlet iyi vergi toplasın diye uygulanan sistem:tabi gel zaman,git zaman bizim kurnaz halkımızın çoğunluğu KDV yi,kendilerine kazanç kapısı yaptılar,ticaret yapanlar halktan devlete,vermek amacıyla topladığı KDV leri,uyanık sistemle kendi hesabına geçiriyordu, tabi devlet memurları konturol etsede ; çay kahve yemek sohbetleri nedeniyle istenilen başarı yakalanamıyordu. 

Hatta tüketici halkımızın çoğunluğu, KDV siz kaç para olur diyerek alışverişlerini yapıyorlardı,bizde KDV oranları çok çeşitli uygulamalarla karışıklık yaratıyordu.

Gıdada ayrı ayrı şekillenmiş;mesala ekmek%1 balda %8 sabunda%18 zeytinyağında %8 çoğunluğu %8 üzerinden halkımıza yansıtılıyor, suda ikiyüzlü uygulama yerli ithal%18 yerli %1 pırlantada toptan da, KDV yok perakende satışta var,şimdi insanların sağlıklı olmaları için,doğal olarak iyi beslenmeye ihtiyaçları var.Bu yukarıdaki saydıklarımız yasal işlemler,esnafların,tüccarların çok para kazanma hırsıyla beraber, kontrollerin nasıl işlediğini bildiklerinden, halka yansımaları yüksek fiyatlarla oluyor.

KDV yi,hangi akıllı, bilgili yetkili, bu çeşitliliği koyduysa,(GIDADA "KDV" KARIŞIKLIĞI) yaratılmıştır. Ben diyorumki, gıdada KDV oranlarını sıfırlayınız, insanlar beslenmelerini daha ucuza sağlıklı yapabilsinler.

Halk sağlıklı olursa;hastanelere bugünkü gibi çok ihtiyaç olmaz,hastane yatırım maliyetleri düşer,ilaç giderleri en aza iner,devletin kasasında kalır. Kanser ilacını 468 tl olan girişi,hastanelere 21 bin tl almak sorunda kalınmaz!

Gıda deyince üretimde kullanılan, gübre tohum nakliyat, aklınıza gelebilecek bütün giderlerden KDV kaldırılmalı, konutta KDV %1 herkes konut alamaz,fakat beslenme ;dünya 'ya gelir gelmez başlıyor, dolayısiyle yatlara, uçaklara, balıkçı teknelerine KDV yok gıdada içeceğimiz sudan başlıyor,bu hale getiren yetkili, tekrar gözden geçirip hesabını iyi yaparak, karışıklığa son verecek kararını vermelidir.!

Karar aldık mantığıyla hareket etmemek gerekir,ülkenin menfaatleri, adil bir şekilde hesap edilmeli, ve insanların sağlığı gözardı edilmemelidir.

Devlet karar alırken, öncelikle halkın sağlığını öncelik olarak görmek zorundadır. Gazeteci olarak bu tavsiyelerimizi, önerilerimizin dikkate alınması halkımızın sağlıklı beslenme açısından önem taşımaktadır. Gerçekleri bilelim, Ahmet Cirim. 

Not.KDV nin  kaldırılmasını halka yansıtmayan, esnafa en ağır ceza verilmesi kaçınılmaz olmalıdır.


Etiketler: Gıdada KDV Karışıklığı ahmet cirim yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Yağmur Duası

Yağmur Duası


4 yıl önce Öz Haber

Degerli Özhaber Okurlarım; 
Bugünkü yazımı kıssadan hisse misali muradan bir deyişi paylaşmak istiyorum. 
Kurak geçen bir yaz gününde cemaat Cuma namazı sonrası Camii imamı ile beraber kuruyan hatarlarını kurtarma ümidiyle bozkıra yağmur duasına gider..
Hacet namazları kılınır, duala...

Narsist Kişilerin Kurbanı Kadınlar!

Bugünkü konumu adını duyuyordum ama genişlemesine araştırma yaparak
edindiğim bilgi doğrultusunda yazmak istedim .Gerçekten dikkat edilmesi
gereken konu . Televizyonlarda izlediğimiz insanlara uygulanan şiddet, duygusal
sömürü, fiziksel sömürüden daha da tehlikeli ve insanların ...

İsrafçılık Tavan Yaptı!

İsrafçılık Tavan Yaptı!


4 yıl önce Öz Haber

Türkiye’de kötü bir zihniyet var; devlet kapısına gireyim hayatım garanti olsun, hemen hemen bu söz&uum...