loader
İNSANLARI TANIMADAN İYİ DEMEYİN!

İNSANLARI TANIMADAN İYİ DEMEYİN!

Hiç kimse ilk gün tanıdığınız gibi kalmıyor.İlerleyen günlerde gerçek yüzleri yavaş,  yavaş sizle işi bittiği için  ortaya çıkar. Bazen öyle anlar olur  ki içimizden  keşke ilk tanıdığımız günlerdeki gibi kalsaydı.Fakat  gerçek yaşam  buna izin vermiyorgörüldüğü üzere.

Konuşmaya başladıklarında  ne kadar iyi düşünceler sahip, düşüncelerini onaylar  o kişiyi överek yükseltiriz, başımıza taç ederiz.Aradan  geçen zaman içinde anlarız ve  insanları tanımak için acele etmemek gerekliymiş. Tanışınca çok mutlu olduğumuz ve iyiki  varsın dediğimiz kişilerden  darbeyi alınca  gerçek yüzlerini gördükten sonra pişman oluyoruz.İşte o zaman çok acele etmişiz değer verdiğimiz insana.

Anlıyoruz ki bu dünyada menfaat hissi bu kadar yüksek ve güçlü olduğu sürece bazı şeyler kesinlikle düzelmeyecektir.İnsanlar  birbirinle selamlaşsa da, iyi  niyetle yaklaşsalar da , samimi olmak isteselerde  artık insanlar birbirine  hemen yanaşmıyor.Çünkü daha önce yaşadıkları  olaylardan dolayı üzüldükleri, kırıldıkları için tekrar aynısı yaşanacak kaygısı ile uzak duruyor.

İnsanlar birbirine  olan güven duygusunu  kaybettiler.Bu ister tanıdık olsun, ister  çok yakın olsun, samimi can dost  olsun , aile, akraba olsun hiç fark etmiyor.Değilmi ki güven kaybedilmiş  öyle kolay kazanılmıyor.

Görülüyor ki şu anki düzen böyle devam edecek.Menfaatler üzerine kurulan dostluklar sağlam temel üzerine kurulu değildir.Düşünün birbinada temelin sağlam olabilmesi için demirin olması gerekiyor değil mi? O zaman insan ilişkilerinde de güven çok önemli temel taşıdır.Güvenin olmadığı yerde zeminde güçlü olamaz. İnsanlarda birbirine  kendilerini ve  kalplerini açmıyorlar doğal olarak.

Bizler kötü düşünceleri üzerimizden atalım.Kötüleri alt etmek çok kolay .Ancak burada yapılması gereken ince nokta cesur olmak onlara meydan okumak. Onları kendi düşünceleri ile vurmak.Bunu yapabilmek için bilinçli  olmak gerek.Bunu hem kendimiz hemde geleceğimiz dediğimiz nesillerimiz için  yapmalı ve başarmalıyız.Çevremizde hep kötü insanlar yok elbette iyi kalpli, menfaat düşünmeyen insanlar da vardır.Önemli olan iyi insanlara denk gelmek .

İyi insanlara denk gelmek dileklerimle.


Etiketler: ferah uslu yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Güvenimizi mi Yitirdik Ne?

Güvenimizi mi Yitirdik Ne?


1 yıl önce Öz Haber

Günlük yaşamımızda ve büyük , küçük herkesten duyar olduk  güven kelimesini.Bizler  insanlara güvenebiliyorsak kendimizi güvende, mutlu, huzurlu hissederiz.Güvendiğimiz ...

HERKES KENDİ KALBİNİN MİMARI YAŞAMLARININ DA RESSAMIDIR!

Bizler hep ; Ben çocuk’ken li cümlelere emanet ettik en güzel yaşlarımızın, en
güzel mutluluklarımızı.Sevinçleriyle, hüzünleriyle yüreklerimize ad verdik
hissettiklerimize. Kimi zamanlar neşeli, kimi anlarda üzüntülü, kimi heyecanlı
sonu bitmeyen nice kimli...

Rengarenk Hatırlayacağımız Bilyelerimiz Olsun!

Uzun süredir devam eden katliamlar, savaşlar,açlık ve bitmek bilmeyen
cinayetler.Korku filmi gibi oyunlar oynanıyor .Ne kadar hızlı yaşanıyor ışık hızını
bile geçti yaşanan olaylar.İnsan büyüdükçe tepki vermesi de küçülüyor yaşadığı
haksızlıklar karş�...