loader
Her Deneyim Bizi Farklı Kişi Yapıyor!

Her Deneyim Bizi Farklı Kişi Yapıyor!

Her bireyin yaşam biçimi vardır . Sorarsan kiminin güllük gülüstanlık,kiminin de eh işte der geçiştirir.Hayatımız her zaman güllük , gülüstanlık gibi değil zorluklar içinde de olabiliriz. Değil mi ki bu dünyada nefes alıyoruz iyiler ve kötüler karşımıza çıkabilir. Rüzgarlar fırtınaya dönüşüp gelip, gidecektir.İşte bu zorluklar karşısında ustaca aşabilmektir.

Nasıl ki yılanın panzehiri kendiyse bizimde panzehirimiz güçlü olabilmektir. Güçlü olabilmek ve  karşımızdaki güçsüz kişilere de bu anlamda yardım eli uzatmalıyız.Ufkumuzu geniş tutarak odaklanmalı  ki ileriyi daha iyi görerek yaşamımızı güzelleştirmek adına öz disiplinimizle yol almalıyız.

Spor yapmak  ve başarıyı  elde etmek için bir şekilde soru sormadan başlamalı,dışarısı çok soğukmuş yada  sıcakmış, yağmurluymuş,ne yapmak istiyorsak sorgulamadan başlamalı.

Bugün gününüz mü dolu, arkadaş toplantınız mı var, akşam iş çıkışı günün yorgunluğunu atmak için  spora mı gideceksiniz  demek ki gününüz dolu geçecek.O zaman her gün kalktığımız saatten önce kalkalım  gerekli olan çalışmalarımızı planlı şekilde erken yapabiliriz .Yeter ki isteyelim ,istedikten sonra neler başarılmaz ki ?

Yazman gereken ödevin , raporun , yapılması gereken  planın varsa  onu yazayım mı ,  sonra yazarım diye sormadan  oturup yazmalı ki rahat edelim.Motivasyona uyarak hareket  ve yapacak olan işimizi motivasyona dayanarak yapmak tehlikeli çünkü o anlık gelir ve gider.Çalışmak için kendinizi iyi hissediyorsanız hemen başlamalı ,eğer daha sonraya bırakırsanız motivasyonunuzu kaybedersiniz.Aslında kendimize bir şey sormaya gerek yok.

Kendimizi asla başkalarıyla değil , kendimizle kıyaslamalıyız .Bugün değil dünkü kendinizi kıyaslayın.Başarılı insanlara gıpta ile bakıyoruz ve onları örnek alıyoruz.Başarılı  insanların başarıya giden ortak özellikleri mevcut motivasyonlarıdır. Kendimizi  başkaları ile asla kıyaslamamalıyız.Çünkü başarıya giden yol hikayelerini bilemeyiz.Ne zorlukları aşıp elde etmiştir.Yada çok zengin birini  o çok zengin neden biz olamıyoruz , neden ben de onun gibi her şeye sahip değilim diye kıyaslama yapmamalı .Yaşamları belki farklı olabilir .Ancak ne sıkıntılarının olduğundan bilginiz var mı yok. O nedenle  bunları sorgulamak için öncelikle dünkü kendimizi sorgulamalıyız. O zaman kendimiz hakkında çok bilgi sahibi oluruz.Kendimizi çok iyi yerde olmak istiyorsak dünkü halimize bakıp ve dünden bu güne gurur verici ne gibi şeyler başarmışız düşünelim.

Biz insanoğlu kaderimizi sevelim. Başımıza iyi yada kötü her olayı sınıflandırma gibi özelliğimiz var.Bu olayın iyimi, kötümü olduğunu gerçekten bilmiyoruz.Bazen öyle anlar yaşıyoruz  ki iyi gördüğümüz her şey kötüyle sonuçlanıyor.Kötü gördüğümüzde sevinç ve mutlulukla sonuçlanabiliyor. Her şeyden önce yaşadığımız deneyimlerden  sonra pes etmiyor yine yolumuza en iyi şekilde  devam ediyoruz.Yapmış olduğumuz her deneyim bizi farklı kişi yapıyor ve yapmaya devam edecek.

Ferah Uslu

                                                                                                         


Etiketler: Her Deneyim Bizi Farklı Kişi Yapıyor ferah uslu yazıları ferah uslu özer yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Antrenörlük Nedir?

Antrenörlük Nedir?


3 yıl önce Öz Haber

Fransızca; entraîneur kelimesinden gelir. Genel ya da ilgili spor dalına özgü bir biçimde, spor etkinliklerini ve antrenmanlarını yaptırarak; sporcunun başarısı için spor becerileri ve strateji ile gelişimini sağlayan sporcuları yapılacak müsabakalara ve turnuvalara hazırlayan kimsedir.

Antrenmanla...

ZÜHTÜ ARSLAN ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI

Türkiye'nin içinde bulunduğu şu günleri siyasetten mafya dediğimiz ilişkileri bu sözleriyle izah ediverdi. Mahkemelerin, savcıların tek kişinin emrine göre hareket ettiği, bu günlerde Anayasa mahkeme başkanı kalkıyor diyor ki ; hukuk devletinde adalet olmazsa hukuk dışı arayışlar ortaya çıkar. He...

Uyuşturucu ile Mücadele!

Uyuşturucu ile Mücadele!


1 yıl önce Öz Haber

Uyuşturucu madde bağımlılığı insan vücudunun işlevini olumsuz yönde etkilediği bilmekteyiz.Madde bağımlılığı kullanıma ara verdiğinde yoksunluk belirtileri baş göstermekte.Uyuşturucu  maddelerin i&cced...