loader
BU KADAR HAİNLİĞE GÖRE ÜLKEMİZ İYİ Kİ AYAKTA KALMIŞ!

BU KADAR HAİNLİĞE GÖRE ÜLKEMİZ İYİ Kİ AYAKTA KALMIŞ!

Bu günümüze baktığımızda,birde geçmiş tarihimize bakınca,değişen hiçbir şey yok; sadece isimler ve roller değişmiş uygulamaları hep aynı görüyorsun.

3 Kasım 1839  pazar günü ”tanzimat-ı hayriyye ilan olunuyor:Büyük Biritanya locasının ileri derecedeki masonların dan,Mustafa Reşit PAŞA adındaki , Abdülmecid 17 yaşında tahta çıktığında,bu şahıs hariciye nezareti görevinde Londra da bulunuyordu,sözde albümmecedi tebrik etmek için alelalece İstanbul'a gelen Mustafa reşit Paşa'nın Londra dan,talimat alarak rusyaya karşı Osmanlıyı korumak için vaat alarak, Türkiye'ye gelip Abdülmecid'i ikna edip:tanzimat'ın ilanını temin etmiştir.

Yine Mahmut Nedim Paşa'nın sadarettin istifası günü,patrikten Mahmut zamanında Yunan istiklaline yardım töhmeniyle asılan selefi Gregoryüs'ün çarımız Aleksandır'a gönderdiği mektup var,Türkleri,dünya hayat-ı siyasiye ve askeriyesinde korkulacak bir mevcudiyet halinden çıkarmak,hatta (müstakil bir millet olabilmekten mahrum edecek çok şayan-ı dikkat tavsiyeleri ihtiva ediyordu!!)

Yani aktardıklarım tarih kitaplarında böyle yazılıyordu görevliler,hıyanet içinde hareket etmek kaydıyla ”Atatürk ve arkadaşlarıyla birlikte ” ülkeyi toplamaya çalışmış Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş bugüne göre mukayese edilemeyecek kadar güzel bir şekilde teslim etmiştir.

Ama vatan sevgisinden uzak makam sevgisi sevdalıları iş başına gelmiş yavaş yavaş bugünlere gelinmiştir.

Şunu unutmamak lazımdır ki; nice badireler atlatmış ülkemiz bu zor günleride geride bırakacak tır,yeterki ülkemizi seven insanları göreve getirelim, koltuklarını şahsi çıkarlarına kullananları değil,ülke'nin çıkarlarına kullanan insanları seçelim yoksa vebali çok ağır olur vicdanen hesabını veremeyiz,ülke için şehit olanların ahirette yakamıza yapışacağı kesindir unutmayın onlar canlarını verdiler bu topraklar için, bizden koruyarak,daha ileri seviyelerde gelecek nesillere bırakmak kalıyor,para gelir geçer kimse götürmüyor geride kalıyor ülken yoksa paran hiçbir işe yaramaz unutmayın ben sadece düşüncelerimi vicdanen kısa geçmişle bugünlere ışık tutmaya çalıştım,bilenlere de hatırlatma yapmış oldum.

Gerçekleri bilelim,

AHMET CİRİM.


Etiketler: ahmet cirim yazıları

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Sporda Şiddete Hayır!

Sporda Şiddete Hayır!


4 ay önce Öz Haber

Ülkemizde ve dünyada spor aktiviteleri ile birlikte şiddette başlamış oldu  ve şu an bile devam etmekte. Sporda şiddeti önlemek için bir çok kanunlar çıkarılsa da kimse uymamakta ve ön&u...

SAYGISIZLIĞIN DİBE VURMUŞ HALİ

SAYGISIZLIĞIN DİBE VURMUŞ HALİ


1 yıl önce Öz Haber

Ne ara biz bu hale geldik bilemiyorum .Etrafıma bakıyorum da kendini beğenmiş, ukala, karşısındakini küçümseyen,  saygısızlıkta sınır tanımayan, her şeyi bilen alim olmuş herkes.

...
Z KUŞAĞI DİYE ADLANDIRDIĞIMIZ ÇOCUKLARIMIZ YOK OLMASIN

Son günlerde her yerde duyar olduk Z Kuşağı.Kimler Z kuşağını kapsıyor.1994 ile
2012 arasında doğan çocukların oluşturduğu Z jenerasyonu yani Z kuşağı olarak
adlandırılıyor.
Şu anki topluma ayak uydurmakta zorlanan Z kuşağında öyle ki çok yüksek
özgüvene sahipler ve ...